MQ: Coronapandemin kan ha väsentligt negativ påverkan

Coronapandemin "kan komma att ha en väsentligt negativ finansiell påverkan på MQs verksamhet" men omfattningen är i nuläget inte möjligt att uppskatta.
MQ: Coronapandemin kan ha väsentligt negativ påverkan - marqet-700_binary_6978560.jpg

Det framgår av ett pressmeddelande från klädmodebolaget.

”Fortfarande är påverkan från covid-19 på marknaden något vi ännu inte kan överblicka men vidtagna åtgärder för att minska smittspridningen i kombination med en osäker makroekonomi och fallande börser världen över har minskat antalet besökare och därmed försäljningen i våra fysiska butiker betydligt”, skriver MQ

MQ har initierat åtgärder för att minimera den negativa ekonomiska effekten och möta den lägre efterfrågan i fysisk handel.

”Inom e-handeln ser vi istället en tydlig tillväxt och har infört fri frakt och retur för våra konsumenter med anledning av den uppkomna situationen. MQ kommer att agera och hantera kostnadsstrukturen på flera områden och omprioritera och skjuta upp kostnader såväl som investeringar i de icke kritiska delarna av verksamheten”, skriver bolaget.

MQ anpassar även personalresurserna till den försvagade efterfrågan och inleder förhandlingar gällande kortfristiga permitteringar av personal utifrån den nuvarande situationen. Som ett led i detta vidtar bolaget flertalet åtgärder med till exempel reducerade öppettider och bemanning i butikerna, ökad allokering av varuförsörjning till e-handeln och reducering av samtliga kostnader och investeringar under denna period.

”Vi har dessutom en dialog med samtliga fastighetsägare gällande hyresnivåerna under denna utmanande period och verkar tillsammans med Svensk Handel för att driva på ytterligare stödåtgärder för vår bransch”, heter det.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets