MTG inför sparprogram och undersöker USA-notering

MTG initierar en översyn av strategin för bolagets gamingvertikal i syfte att utvärdera bästa sätt att realisera aktieägarvärde. Översynen av strategin kan resultera i att gamingvertikalen ingår i ett samriskbolag eller att MTG helt övergår till att bli ett renodlat globalt esport-företag.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I samband med översynen kommer MTG att undersöka möjligheterna till börsnotering i USA som är världens största marknad för esport.

Översynen inkluderar VC-fondens gaminginvesteringar.

”Gamingvertikalen har skapat betydande värde sedan förvärvet av Innogames. Efter uppdelningen har MTG blivit uppvaktat med en rad olika alternativ kring hur företaget kan bli ännu mer konkurrenskraftigt. Detta har resulterat i att företaget beslutat inleda en översyn av strategin för gamingvertikalen i syfte att utvärdera bästa sätt att realisera aktieägarvärde”, skriver MTG.

När strategiöversynen är klar avser MTG att utvärdera bolagets finansiella mål och framtida behov av likvida medel i enlighet med företagets strategi att växa organiskt och genom förvärv. Resultatet av denna utvärdering kan resultera i en möjlig omfördelning av eventuella kapitalöverskott till bolagets aktieägare.

Oberoende av och parallellt med dessa processer avser MTG att genomföra ett effektiviseringsprogram för att säkerställa en mer effektiv organisation, av rätt storlek, vid huvudkontoret. De årliga besparingarna förväntas uppgå till cirka 50 miljoner kronor, varav cirka 75 procent realiseras 2020 och återstoden under 2021.

Centrala driftskostnader beräknas uppgå till cirka 100 miljoner kronor per år vid ett genomförande av effektiviseringsprogrammet, skriver MTG.

MTG avser att, i samband med sin kvartalsrapportering, regelbundet uppdatera marknaden om utvecklingen av strategiöversynen och effektiviseringsprogrammet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets