MTG köper Lekmer

MTG IR har förvärvat 90,1% av aktierna i Lekmer AB. Ashurst och DLA Nordic biträdde köparna respektive säljarna.

MTG Internet Retailing har förvärvat 90,1 % av aktierna i Lekmer AB. Lekmer.se är en av Sveriges största leksaksbutiker på nätet med en omsättning på runt 12 miljoner och en vinst på runt 1 miljon under 2009.

Lekmer.se lanserades 2006 och företagets breda erbjudande av leksaker omfattar ledande varumärken som Alga, Mattel, Brio, Micki, Babybjörn, Disney, Hasbro, Lego och Playmobil.

Lekmer konsolideras inom underhållningssegmentet i MTG Internet Retailing, vilket idag även omfattar CDON.COM och den finska online-bokhandeln Bookplus.fi. Andra segment inom MTG Internet Retailing är mode med butikerna Nelly.com och LinusLotta.com samt hälsa och sport med butikerna Gymgrossisten.com och Bodystore.com.

MTG Internet Retailing redovisade en försäljningstillväxt på 36 % för helåret 2009 och CDON.COM redovisade en försäljningstillväxt på 26 %. Gymgrossistens försäljning ökade med 45 % för helåret 2009, medan Nelly.com växte med 157 % jämfört med föregående år.

Mikael Olander, VD för MTG Internet Retailing säger i ett pressmeddelande:

”Det såldes leksaker för närmare fyra miljarder kronor i Sverige förra året, och uppskattningsvis tio miljarder kronor i Norden. Med Lekmer.se erbjuder vi kunderna ett bättre sätt att handla leksaker och vi är övertygade att online-försäljning av leksaker på sikt kommer utgöra en betydande del av den totala kakan.”

MTG IR biträddes i transaktionen av Ashurst, och säljarna biträddes av DLA Nordic.

Ashursts team bestod av Jon Ericson, ansvarig delägare, advokat Victoria Skoglund, jur.kand Johan Levinsson, jur.kand Sandra Broneus och jur.kand Richard Bergflo.

DLA Nordics team leddes av Anders Waltner, ansvarig delägare.

Övriga ägare av Lekmer AB är Patric Palmefjord, Niklas Larsson och Johan Englund.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.