Multidocker rusar över 170 procent

Lasthanteringsbolaget Multidocker, noterat på Nordic SME, rusar 176 procent på börsen efter att man meddelat en planerad försäljning av sitt dotterbolag i USA.
Raketaktie
Aktien har därmed återhämtat sig från den svaga kursutvecklingen från årsskiftet.
Multidocker har tecknat en avsiktsförklaring om att sälja majoriteten av aktierna i det amerikanska dotterbolaget. Det syftar till att öka försäljningen i Nordamerika, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
“Detta är i grunden ett koncept som vi använde oss av med det brasilianska dotterbolaget, där i det fallet den operativa verksamheten såldes för att öka närvaron på den lokala marknaden. Vi vill göra det amerikanska dotterbolaget mer ‘inhemskt'”, säger styrelseordförande Percy Österström.

Den planerade affären väntas genomföras i två steg och den initiala affären förväntas ge ett positivt resultattillskott på cirka 30-40 miljoner kronor, beroende på struktur och villkor i ett slutligt avtal. Affären beräknas genomföras under september-oktober och är villkorad godkänd due diligence och ett slutligt avtal.

Partnerskapet i USA sker med irländska investeringsbolaget Clarinova som köper aktierna för att i ett senare steg placera dem hos amerikanska intressenter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.