Musks nya giv: Netflix och Youtube i Tesla-bilarna

Elbilstillverkaren Tesla kommer "snart" kunna erbjuda sina kunder att titta på streamingtjänster som Netflix och Youtube via den stora skärmen på bilarnas förarpanel.

Det uppgav bolagets vd och grundare Elon Musk i helgen, rapporterar CNBC.

Föraren kommer bara kunna titta på film och tv-serier när bilen är parkerad, men det kan enligt Elon Musk komma att ändras om, och när, myndigheter ger grönt ljust till helt självkörande bilar. Streamingfunktionen i Teslabilarna kan komma att lanseras så snart som i augusti eller ett par månader senare än så, enligt Teslas vd.

Elon Musk uppgav tidigare i våras att han var mycket säker på att bolaget kommer att självkörande taxibilar på vägarna under 2020. Men det är inte sannolikt att lagstiftarna kommer att godkänna teknologin så snart, konstaterar CNBC.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.