Nasdaq vill avnotera Matra Petroleum

Börsoperatören Nasdaq har meddelat Matra Petroleum, listat på First North, att bolaget inte uppfyller kraven i listningsavtalet.

Det framgår av ett pressmeddelande som Matra skickade ut i lördags.

En avlistningsprocess har inletts.

”Matra Petroleum överväger notifieringen och sin rätt att kommentera beslutet”, heter det i pressmeddelandet.

Aktien i oljebolaget handelsstoppades den 13 juni och har inte handlats på First North sedan dess. Stoppet berodde i första hand på att det inte hade lagt fram något förslag om styrelse på en årsstämma. Det hade föregåtts av att kreditgivare i USA sagt upp alla sina lån till betalning.

Matra har 451 aktieägare enligt ägardatatjänsten Holdings. Vd för bolaget är Maxim Barskiy som på 2000-talet var storägare i och styrelseledamot i West Siberian som sedermera blev Alliance Oil.

Styrelseordförande i Matra var tidigare Eric Forss som för något år sedan var styrelseordförande i Alliance Oil som 2013 blev utköpt från Stockholmsbörsen under uppmärksammade former.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.