Nato förstärker närvaron i Östeuropa

Nato har skickat fler fartyg och stridsflygplan till Östeuropa på grund av Rysslands militära uppbyggnad kring Ukraina. Det framgår av ett uttalande på måndagen.
Jens Stoltenberg och Vladimir Putin. Foto: (Fred Tanneau, Pool Photo via AP/TT och Egor Aleyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/TT
Bland annat har Danmark skickat en fregatt till Östersjön och fyra F16-stridsflygplan till Litauen. Spanien bistår också med egna fartyg, medan Frankrike har uttryckt beredskap att skicka trupper till Rumänien.

”Nato kommer att fortsätta att vidta alla nödvändiga åtgärder för att skydda och försvara alla allierade, inklusive genom förstärkning av den östra delen av alliansen”, säger Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.