NCAB Group förvärvar tyska META Leiterplatten

Mönsterkortbolaget NCAB Group har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i tyska META Leiterplatten, som är en leverantör av mönsterkort till kunder i HMLV-segmentet. Det framgår av ett pressmeddelande.
NCAB Group förvärvar tyska META Leiterplatten - 16_layers_suntak
Så kallat högfrekvens-kort som NCAB erbjuder tillverkning av. Dessa sitter i trådlösa produkter som radiobasstationer eller radarenheter.
META Leiterplatten väntas omsätta cirka 85 miljoner kronor under 2021, med ett ebita-resultat på 4,5 miljoner. Bolagets kunder finns främst inom industri-, konsument- och medicinsektorerna. Deras leverantörer finns samtidigt i Kina och Taiwan.

Förvärvet väntas bidra positivt till vinsten per aktie för 2022 och NCAB ser synergieffekter inom factory management, leverantörer, betalningsvillkor, logistik och laboratorium.

”META är en välskött trader av högkvalitativa mönsterkort och kompletterar vår tyska verksamhet mycket bra. Det är en viktig del av NCABs strategi att aktivt delta i konsolideringen av marknaden. META kommer att integreras i NCAB Europe”, kommenterar NCABs finanschef Anders Forsén.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG