Nedgång på USA-börserna återhämtades

USA-börserna öppnade ned på fredagen som en reaktion på ökad ränteoro. Köparna anslöt dock allt mer under handelns senare timmar varigenom en stor del av den initiala nedgången återhämtades.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var vid stängningen ned med 0,2 procent till 18.553. Det bredare indexet S&P 500 minskade med 0,1 procent till 2.184 medan tekniktunga Nasdaq Composite tappade 0,2 procent till 5.553.

Räntan på den tioåriga obligationen var upp med 5 punkter till 1,58 procent samtidigt som trettioårsräntan ökade 3 punkter till 2,29 procent.

”Det är stendött därute. Efter veckor med uppgång saknar marknaden en katalysator. När fokus på andra faktorer minskar så har vi fortfarande en policydriven marknad”, säger Brett Mock vid Jones Trading till Wall Street Journal.

Marknadsförväntningarna för en styrräntehöjning i september är för tillfället endast 18 procent men 43 procent för en höjning i december, enligt CME Groups FedWatch Tool.

”Williams har varit ute och sagt att september kan vara ett bra tillfälle att höja räntorna. Så alla är lite nervösa”, säger Peter Cardillo, marknadschef vid First Standard Financial, till CNBC.

John Williams, chef för San Francisco-kontoret vid Federal Reserve, sade i ett tal på torsdagen att centralbanken bör vidta en räntehöjning ”förr snarare än senare”, enligt Dow Jones Newswires.

Till reportrar senare på dagen uppgav Williams, som inte är en röstande medlem i direktionen i år, att han anser att en räntehöjning i september fortfarande är möjlig.

John Deere, som tillverkar bland annat anläggnings- och jordbruksmaskiner, klättrade 13,5 procent. Bolagets resultat i tredje kvartalet i räkenskapsåret var klart bättre än väntat.

Klädkedjan Gap rapporterade i går kväll en vinst på 60 cent per aktie, vilket var 1 cent bättre än vad marknaden räknat med. Gap-aktien handlades upp 3,9 procent.

Halvledarbolaget Applied Materials var upp 7,1 procent efter rapporten i går kväll som visade en rekordhög orderingång under det senaste rapportkvartalet.

På rekommendationsfronten har Keybanc sänkt rekommendationerna för flera stålbolag, bland annat för AK Steel och US Steel till undervikt från sektorvikt. Aktierna var ned 9,7 procent respektive 6,6 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG