Nedgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas inleda veckans sista handelsdag på en något lägre nivå.

Även i Europa väntas överlag vissa nedgångar efter sjunkande kurser i Asien. USA-börserna steg visserligen något under torsdagskvällen, men terminerna indikerar vissa börsnedgångar på andra sidan Atlanten i eftermiddag i kölvattnet av torsdagens svaga arbetsmarknadssiffror.

Det svenska storbolagsindexet OMXS30 väntas enligt IG Markets förhandel öppna ned 0,7 procent efter torsdagens marginella uppgång på 0,1 procent till nivån 1.427. De ledande Europabörsterminerna är ned i ungefär samma härad.

Modeföretaget H&M rapporterade på morgonen visserligen oväntat starka siffror för det gångna kvartalet till och med februari. Under mars nästan halverades dock den totala försäljningen, även om onlineförsäljningen steg 17 procent. Bolaget räknar med att göra förlust i andra kvartalet. H&M sänker sin capex-bedömning för helåret 2020 tydligt.

Oljepriserna har sjunkit tillbaka efter rusningen på torsdagseftermiddagen när Donald Trump signalerade en möjlig överenskommelse mellan Saudiarabien och Ryssland.

Swedbank har fått sänkt betyg av kreditvärderingsföretaget Moodys, som dock ser stabila utsikter för det nya betyget. Fortsatta amerikanska och estniska utredningar kommer sannolikt inte påverka bankens kreditvärdighet, enligt Moodys.

Speloperatören Kindred har meddelat att spelöverskottet för det första kvartalet beräknas stiga till ungefär 250 miljoner pund under det första kvartalet. Spelöverskottet påverkades positivt av en stark bruttomarginal i sportboken under tidsperioden fram till att sportevenemang började ställas in i mitten av mars. Bolaget slopar utdelningen.

Hexatronic har också beslutat att dra tillbaka det tidigare utdelningsförslaget. Covid-19 har haft ”en mindre negativ påverkan” på det första kvartalet och bolaget bedömer en fortsatt något lägre aktivitet för det kommande kvartalet.

Nätbanken Avanza har fått höjda rekommendationer av både ABG, till köp, och SEB, till behåll.

Dagligvaruföretaget ICA har fått höjd rekommendation av SEB Equities med två steg från sälj till köp.

Fastighetsbolagen Wihlborgs och Sagax har fått höjda rekommendationer till behåll av Nordea.

Installationsbolaget Bravida köper solcellsföretaget Solkraft EMK som har sitt säte i Mölndal. Bravida breddar därmed sin verksamhet.

Incoax Networks har inlett en översyn av kostnader till följd av den pågående covid-19-pandemin. Pandemin har påverkat bolagets kunder, främst inom hospitality och mindre operatörer.

Bambuser har rusat med drygt 400 procent på First North i spåren av coronakrisen, men medan bolaget snabbrekryterar personal för att möta efterfrågan varnar sparekonomer för en möjlig spekulationsbubbla i live video streaming-bolaget, skriver DI Digital.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.