Nedgång väntas på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen väntas backa i den inledande handeln på onsdagen. Volvos leveranser under april inkom något under förväntningarna.

Terminshandeln på de ledande Europabörserna visar på mindre rörelser. En knapp halvtimma före öppning låg terminen för Londonbörsen på en oförändrad nivå medan motsvarande noteringar för Paris- och Frankfurtbörsen låg på -0,2 procent.

USA-börserna backade under den sena handeln i en vikande tendens jämfört med noteringarna vid Stockholmsbörsens stängning på tisdagen.

Asienbörserna har under morgonen uppvisat mindre förändringar. Bank of Japan valde vid sitt senaste möte att hålla penningpolitiken oförändrad.

Volvos lastbilsleveranser backade under april med 1 procent i årstakt. Exklusive samriskbolag var leveranserna för månaden drygt 5 procent under förväntningarna, enligt SIX News enkät.

Astra Zeneca har klargjort villkoren i samband med Pfizers bud på bolaget. Läkemedelsbolaget konstaterar att Pfizers indikativa bud på 55 pund per aktie var slutgiltigt och att något fientligt bud inte kommer att läggas. Pfizer måste senast klockan 07.00 den 26 maj meddela ett rekommenderat bud eller göra ett uttalande att bolaget inte har för avsikt att lägga bud på AstraZeneca.

Scanias ansökan om avnotering från Nasdaq OMX Stockholm har godkänts. Sista dag för handel med aktien blir torsdagen den 5 juni.

MTG har slutfört försäljningen av sin ägarandel om 80 procent i Zitius Service Delivery till Teliasonera. Transaktionen kommer att ge upphov till en nettovinst om cirka 76 miljoner kronor.

Credit Suisse har återupptagit bevakning av Enquest med en rekommedationen outperform, vilket motsvarar öka eller köp.

Lucara Diamond har, sedan inledningen av det andra kvartalet, utvunnit 13 diamanter större än 100 karat, varav 2 stycken större än 200 karat. Nästa diamantauktion, bolagets andra för året, kommer att hållas den 18 juli.

Ellen har implementerat sina första åtgärder i den omstruktureringsplan som styrelsen fastställde i början på året. Positiva effekter kan skönjas, enligt bolaget.

Affärsvärlden har i det senaste numret av tidningen utfärdat köprekommendationer av FinnvedenBulten och Moberg Pharma medan Raysearch tilldelats en säljrekommendation.

Bland dagens svenska rapporter finns bland annat Bong och Swedol. På kvällen svensk tid kommer Fed-chefen Janet Yellen hålla tal. Vid klockan 20.00 släpps protokollet från det senaste penningpolitiska mötet hos Federal Reserve.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.