Nedgång väntas på Wall Street

Kurserna på Wall Street väntas öppna tisdagens handel strax under nollstrecket enligt amerikanska terminer. I Europa noterades breda men smärre nedgångar, och kurserna i Asien sågs överlag på lägre nivåer.

S&P 500-terminen var klockan 14.40 cirka 0,2 procent under fair value samtidigt som Nasdaq 100-terminen var 0,2 procent under.

Konsumentprisindex (KPI) i USA var oförändrat under juli jämfört med närmast föregående månad. Marknadens prognos var att KPI skulle visa en månadstakt på just 0,0 procent. Kärn-KPI, exklusive livsmedel och energi, var upp 0,1 procent. Förväntningarna uppgick här till +0,2 procent.

Federal Reserve bör höja inflationsmålet om 2 procent eller lämna det helt och hållet för ett nytt mål baserat på prisnivåer eller ekonomisk tillväxt. Det är två möjliga alternativ som John Williams, chef för San Francisco-kontoret vid Federal Reserve, föreslår för att möta den nya verkligheten med lägre tillväxt och neutrala räntor, enligt Dow Jones Newswires.

Senare i eftermiddag presenteras statistik över industriproduktion och kapacitetsutnyttjande i USA för juli månad. Under morgondagen väntas penningpolitiskt protokoll från Federal Reserves senaste möte i juli.

Råoljepriserna har fortsatt att klättra något under tisdagens handel. Oljekartellen Opec och Ryssland kommer att mötas i Wien i oktober för en ”energidialog”. Det uppger Rysslands energiminister Alexander Novak i ett uttalande på tisdagen, enligt Reuters.

BHP Billiton presenterade ett nettoresultat på -6,4 miljarder dollar, för det brutna räkenskapsåret 2015/2016, vilket kan jämföras med analytikernas konsensus som låg på -5,8 miljarder. Det underliggande resultatet var däremot över förväntningarna enligt Liberums analytiker. För innevarande år spås capex-investeringar på 5,0 miljarder, vilket är en upprepning från tidigare. Aktien ökar 3,0 procent i förhandeln.

Warren Buffets Berkshire Hathaway ökade innehavet i Apple med mer än 50 procent i det andra kvartalet och sålde samtidigt aktier i Walmart, enligt SIX sammanställning av de kvartalsvisa innehavsuppdateringar som bolaget lämnar till den amerikanska finansinspektionen SEC. Apple stiger 0,1 procent i förhandeln, samtidigt Walmart backar 0,7 procent. Ingen avslut för Berkshire har ännu skett i förhandeln.

Home Depot presenterade ett resultat om 1,97 dollar per aktie vilket var i linje med analytikernas konsensus. Vidare höjde bolaget sina resultatprognoser för helåret till 6,31 dollar per aktie, ställt mot väntade 6,32 dollar. Aktien klättrar 0,2 procent i förhandeln.

Dick´s Sporting Goods redovisade ett resultat om 0,82 dollar per aktie, vilket var bättre än Wall Streets konsensus som låg på 0,69 dollar. Aktien rusar 8,7 procent i förhandeln.

Efter börsstängning väntas bland annat Urban Outfitters presentera delårssiffror. Inget avslut har skett i förhandeln.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets