Nedgång väntas på Wall Street

USA-börserna väntas öppna nedåt i onsdagens handel i väntan på Federal Reserves protokoll i kväll och med handelskonflikten mellan USA och Kina i fortsatt fokus.

Dollarn har handlats sidledes på onsdagen och amerikanska räntor har backat något.

Vid 14.45-tiden hade terminen för Dow Jones industriindex gått ned 0,4 procent och terminen för S&P 500 backat 0,5 procent. Nasdaq 100-terminen hade samtidigt tappat 0,7 procent.

På tisdagen avancerade USA-börserna med stöd av att USA ger bolag frikort att göra affärer med Huawei under en period av 90 dagar. Flera bolag med tekniktillverkning, bland annat Huawei-kopplade bolag i halvledarindustrin, hämtade ikapp något av måndagens fall.

Asienbörserna visade på onsdagen blandade men övervägande mindre förändringar. Teknikbolagen hade det motigt efter en möjlig utökning av USA:s svartlistning. Näst på tur efter telekombolaget Huawei att sättas upp på USA:s svarta lista över bolag som anses utgöra direkta säkerhetshot sägs vara flera kinesiska säkerhetsföretag.

Europabörserna handlades överlagt på minus under onsdagseftermiddagen med banksektorn som största förlorare.

På råvarumarknaden har oljepriset backat efter ökade amerikanska oljelager, enligt tisdagskvällens inofficiella veckosiffror. I kväll kommer amerikanska energidepartementets veckostatistik för amerikanska oljelager.

Bland enskilda aktier var kosmetikabolaget Avon upp drygt 13 procent inför börsöppningen. Brasilianska Natura Cosméticos, som bland annat äger The Body Shop, bekräftade på eftermiddagen att företaget förhandlar om att köpa Avon Products. Samtalen är i ett framskridet stadie, skriver Bloomberg News. Enligt Financial Times tidigare uppgifter handlar det om en affär som värderar kosmetikabolaget till över 2 miljarder dollar.

Chiptillverkaren Qualcomms aktie föll runt 12 procent i förhandeln efter att media rapporterat att bolaget har fällts för konkurrensbrott i USA.

Vidare föll teleoperatören Sprints aktie brant i Wall Streets förhandel efter rapporter om att fusionen med T-Mobile kan vara hotad av justitiedepartementet.

Åt andra hållet gick dagligvaru- och detaljhandelskedjan Target. Aktien steg 7 procent efter sin kvartalsrapport som var bättre än förväntat. Byggvaruhuskedjan Lowes handlades i stället ned efter sämre kvartalsresultat än väntat och tappade 9 procent.

Apples resultat kan krympa med 29 procent om Kina skulle införa ett försäljningsförbud för bolagets produkter. Det skriver Goldman Sachs enligt Bloomberg News i en analys, mot bakgrund av möjligheten att Kina vidtar svarsåtgärder efter den amerikanska svartlistningen av Huawei. ppleaktien var ned dryga procenten.

I kväll klockan 20 presenteras Federal Reserves protokoll från senaste FOMC-mötet den 1 maj, där centralbanken som väntat lämnade räntan oförändrad. I en intervju med Bloomberg TV på onsdagen sade Fedchefen i St Louis, James Bullard, att Fed kan ha gått något för långt med räntehöjningen i december, men att det är för tidigt att tala om en sänkning.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här