Nedgången tilltog på Wall Street

Kurserna på Wall Street sjönk under onsdagens handel då kurserna rörde sig ned från de senaste dagarnas högstanoteringar.

Nedgången tilltog mot slutet av dagen. Statistik över producentpriserna som släpptes före börsernas öppnande lyckades inte leva upp till förväntningarna.

Dow Jones Industrial Average var vid stängning ned med 0,6 procent till 16.614. På den bredare marknaden backade S&P 500 med 0,5 procent till 1.889 och Nasdaq Composite sjönk 0,7 procent till 4.101.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med 7 punkter till 2,55 procent samtidigt som trettioårsräntan backade 7 punkter till 3,38 procent.

”Marknaderna tar en paus efter att ha stigit till nya rekordnivåer under de senaste dagarna”, sade Frank Fantozzi, vd för Planned Financial Services, en oberoende förvaltare baserad i Ohio till Marketwatch. ”Då ekonomin håller på att förbättras och Fed behåller låga räntor väntas aktierna stiga under 2014 med viss volatilitet på vägen”.

Siffror från Bloomberg visar att bland de 456 S&P 500-bolag som hittills levererat siffror så har 76 procent överträffat vinstprognoserna och 53 procent säljprognoserna.

De amerikanska producentpriserna steg betydligt mer än väntat i april, jämfört med närmast föregående månad. Kärn-PPI, det vill säga priserna rensat från energi och livsmedel var upp med 0,5 procent från mars månad. Här låg förväntningarna på en ökning med 0,2 procent.

Deere, tillverkare av jordbruksmaskiner, ställdes ned 2,0 procent. Bolaget har sänkt sin helårsprognos i dagens rapport, som för övrigt visade en bättre än väntad vinst, men sämre försäljning.

Varuhuskedjan Sears uppges överväga en avyttring av sin 51-procentiga ägarandel i Sears Canada. Aktien handlades ned med 5,9 procent.

Kennametals månatliga orderstatistik visade en ökning med 3 procent under perioden februari-april, räknat på årsbasis. I förra månaden låg ökningen på 2 procent. Aktien trycktes ned 1,6 procent.

Pfizers vd Ian Read spenderade en andra dag på en hearing inför brittiska parlamentet. Utfrågningen bjöd däremot inte på några större nyheter. Pfizer vek ned 0,3 procent.

Klocktillverkaren Fossil tappade 10 procent då bolaget kommit med dåliga resultatutsikter för det andra kvartalet.

Efter börsens stängning kommer nätverksbolaget Cisco med rapport. Aktien handlades inför rapportsläppet ned 0,2 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets