Nent drar in utdelningen

Tv- och streamingbolaget Nent avser minska bolagets kostnader med 700 miljoner kronor under innevarande år. Nent avser dock inte säga upp någon personal i detta läge.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Besparingarna väntas “till fullo påverka bolagets rapporterade resultat under 2020”, skriver bolaget.

Bland de nya åtgärderna hittas minskade program- och produktionskostnader samt senarelagda eller inställda utvecklingsprojekt.

“Då bolaget har omorganiserats under de senaste månaderna för att anpassa organisationen för framtiden föreligger inte någon intention att säga upp fast anställd personal”, skriver Nent.

Bolagets styrelse drar även tillbaka den tidigare föreslagna utdelningen om 7 kronor per aktie för 2019.

Nent har tidigare sagt att spridningen av coronaviruset har en negativ påverkan på bolagets verksamhet och att det riskerar att påverka bolagets ambition om lönsam tillväxt för helåret 2020.

“Påverkan omfattar minskat antal sportsändningar till följd av senarelagda eller inställda evenemang, lägre efterfrågan inom reklamförsäljningen, samt uppskjutna innehållsproduktioner”, sammanfattar bolaget i fredagens pressmeddelande.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här