Neobo slopar utdelningen och förbereder listbyte

Fastighetsbolaget Neobo justerar sina finansiella mål och utdelningspolicy, vilket har beslutats av styrelsen.
Neobo slopar utdelningen och förbereder listbyte - Allmänt, Ylva Sarby Westman, Neobos VD
Ylva Sarby Westman, Neobos VD. Foto: Johanna Wallen

Bolaget förbereder även för ett listbyte till Nasdaq Stockholms huvudlista under 2024. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Givet dagens marknadsförutsättningar och bolagets investeringsbehov är det styrelsens uppfattning att aktieägarna gynnas och den bästa totalavkastningen uppnås genom att vinster återinvesteras i verksamheten, varför utdelningspolicyn tas bort”, heter det i pressmeddelandet.

Neobo hade tidigare som mål att dela ut 50% av förvaltningsresultatet efter skatt.

De finansiella målen är att avkastningen på eget kapital ska över tid överstiga 10%, belåningsgraden inte ska överstiga 65% av fastigheternas marknadsvärde och räntetäckningsgraden ska överstiga 1,5 gånger. Dessa tre mål är upprepningar.

Soliditetsmålet tas bort då det finns begränsningar i belåningsgraden.

Neobo skriver att en notering på Nasdaq Stockholm är en kvalitetsstämpel samtidigt som det ökar möjligheterna att bredda investerarbasen och ger möjlighet till återköp av aktier.

”Vi har under året lagt grunden för att öka avkastningen från vår fastighetsportfölj genom att höja hyresintäkterna, sänka vakansgraden och genomföra värdeskapande hållbarhetsinvesteringar. Dagens beslut ger oss goda möjligheter att accelerera det arbetet och ta nästa steg på vår spännande resa”, säger VD Ylva Sarby Westman.

Neobo har varit noterat på First North Premier Growth Market sedan den 10 februari i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG