New York-börsen vill undvika avnoteringsvåg via regellättnad

New York-börsen för diskussioner med myndigheter om att temporärt lyfta på vissa restriktioner för att inte riskera en avnoteringsvåg på grund av att pandemikrisen medför att många bolag inte uppfyller flera baskrav för börsen, enligt Reuters.

Den amerikanska finansinspektionen SEC var initialt tveksam till förslaget från börsoperatören NYSE, som velat ge undantag till och med slutet av juni.

Reglerna som NYSE vill lätta på rör att aktiepriset måste vara över 1 dollar och att det genomsnittliga globala börsvärdet måste vara över 50 miljoner dollar 30 dagar i rad.

SEC menar dock att undantag riskerar medföra skada för investerarnas förtroende för marknaden, enligt Reuters.

Senast dylika regelundantag gavs var i samband med finanskrisen 2009.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här