New York: Ingen Apple-effekt

Amerikanska centralbankens konjunkturrapport visade på måttlig ekonomisk expansion under sommarmånaderna. På bolagssidan presenterade Apple flera produktnyheter, bland annat Iphone 7. Ingen av nyheterna fick större effekt på de amerikanska börserna som avslutade dagen runt nollstrecket.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var vid stängning ned 0,1 procent till 18.526. Det bredare indexet S&P 500 var oförändrat vid 2.186 medan det tekniktunga Nasdaq Composite var upp 0,2 procent till 5.284.

Tioårsräntan var 1 punkt lägre vid 1,54 procent medan trettioårsräntan var oförändrad vid 2,24 procent.

Rapporter från Federal Reserves tolv distrikt visar att den ekonomiska aktiviteten fortsatte expandera i måttlig takt under sommaren, juli-augusti. För de kommande månaderna väntas fortsatt en måttlig ekonomisk tillväxt, detta enligt Federal Reserves konjunkturrapport Beige Book som publicerades på onsdagskvällen.

Arbetsmarknadsläget fortsatte vara stramt i de flesta distrikt, med måttlig lönetillväxt i allmänhet, enligt rapporten.

Tidigare under dagen kom statistik angående jobbsituationen i USA.

Antalet lediga jobb, JOLT, visade sig öka till 5,871 miljoner vid utgången av juli månad från 5,643 miljoner månaden innan.

Under kvällen uttalade sig Jeffrey Lacker, ordförande för Federal Reserve Bank of Richmond, om att han är ”väldigt oroad” över risken att överstimulera ekonomin. Lacker sade också att det finns starka argument för en räntehöjning vid policymötet i september.

Bland bolagen var dagens höjdpunkt IT-jätten Apples event där bolaget som väntat presenterade en ny smartphone, Iphone 7. Telefonen är vattentålig och utrustad med bättre batteritid, bättre lagringsmöjligheter och nya kameror. Till telefonen säljs också trådlösa hörlurar som laddas separat. Andra nyheter som att Super Mario kommer till App Store, operativsystemet Ios 10 är på väg, och nya versioner av Apple Watch, bland annat en inom ett samarbete med Nike, presenterades också under eventet. Aktien var upp med 0,6 procent.

Snabbmatskedjan Chipotle har fått en ny storägare i hedgefonden Pershing Square och Bill Ackman, känd från bland annat Herbalife och Valeant, som köpt in sig med 9,9 procent. Aktien steg 5,9 procent.

AMD, som gör både grafikkort och processorer, backade 6,8 procent efter att ha aviserat en nyemission på 600 miljoner dollar i aktier och 450 miljoner i konvertibler.

Pacemakertillverkaren St Jude Medical har vidtagit juridiska åtgärder mot blankarfirman Muddy Waters. Muddy påstod häromveckan att det gick att hacka bolagets pacemakers. St Jude Medical var upp 0,4procent.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco