Nikes vd lämnar efter inblandning i dopningshärva

Sportmärket Nikes vd Mark Parker avgår nästa år, meddelar bolaget.

Beskedet kommer kort efter avslöjandet om Nikes kontroversiella löpningssatsning Oregon Project, vars huvudtränare Alberto Salazar stängts av sedan har befunnits skyldig till dopning av sina adepter, skriver Independent.

Nike-vd:n drogs in i skandalen när det framkom att han flera gånger hade informerats om Alberto Salazars dopningsaktiviteter, utan att agera. Mark Parker har sedan dess också gett sitt fortsatta stöd till Alberto Salazar och meddelat att Nike kommer att ställa sig bakom ett överklagande från den avstängde tränaren.

Mark Parker kommer dock inte att lämna Nike. Han ska i stället bli styrelseordförande för bolaget, medan vd-posten övertas av John Donahoe.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här