Nomura: Två köpvärda halvledare

Nomura har inlett bevakning av fyra amerikanska halvledarföretag. Två av aktierna får köprekommendationer.

Bevakningen gäller AMD, Intel, Nvidia och Xilinx.

För de två förstnämnda har mäklarhuset satt rekommendationen köp. Riktkursen för AMD-aktien är 33 dollar och för Intel-aktien 65 dollar. Aktierna stängde på 26,75 dollar respektive 54,36 dollar på tisdagen.

De två andra företagen har fått rekommendationen neutral.

Den övergripande synen som Nomura har kring sektorn är att man ser en positiv långsiktig tillväxt. Men då branschen gått in i en cyklisk nedgång under andra halvåret 2018 bedömer man att denna håller i sig även under 2019. Därför tror man att intäkterna i år går ned med 10 procent.

Men efter 2020 vänder det uppåt och prognosen för åren fram till 2025 är att intäkterna växer 7-9 procent per år.

Det är nya tekniker så som artificiell intelligens, autonom körning och 5G som väntas driva på den långsiktiga efterfrågan för halvledare, enligt Nomura.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här