Nordea-chef misstänkt för grovt insiderbrott

Fem personer är misstänks för grovt insiderbrott. Tre av personerna har häktats, varav en är chef på Nordea. Det skriver Dagens Juridik.
Nordea-chef misstänkt för grovt insiderbrott - ebm-900

Nordea-chefen har häktats på sannolika skäl misstänkt för insiderbrott den 18 december 2019 samt mellan den 31 augusti och 16 september 2020 respektive 1 och 25 september 2020.

”Det är misstanken att han har fått information i sin yrkesroll och har missbrukat den”, säger Kammaråklagare Pontus Hamilton på Ekobrottsmyndigheten till Dagens Juridik.

Enligt kammaråklagaren handlar det om en familjekonstellation där Nordeachefen har läckt information till någon i denna familj som sedan vidarebefordrat informationen till sina anhöriga.

Det ska röra sig om miljonbelopp i vinst i handeln.

Åtal mot de nu häktade ska vara väckt senast den 25 februari. Samtliga förnekar brott.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco