Nordea fortsätter att övervikta aktier

Nordea uppger att de fortsätter att övervikta aktier inom banken och att faktorer som just nu tynger ned marknaden ska ses som tillfälliga störningar och köptillfällen under större korrigeringar. Det framgår av en marknadssyn för novembermånad.
Nordea
Foto: Jessica Gow /TT
Vidare ligger Nordea neutral över alla regioner och överviktar alltså inte någon särskild region. Det påpekas emellertid att Japan kan vara en nettovinnare när återhämtningen tar fart.

Gällande sektorer så har IT/Tech sänks från en lätt överviktning till en mer neutral hållning efter mer osäkerhet och utvecklingen i stort. Kraftförsörjning viktas upp, och ifall Joe Biden kammar hem vinsten i valet kan det utlösa en våg av investeringar inom förnyelsebar energi.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco