Nordea inför minusränta i Danmark

Nordea i Danmark inför negativ inlåningsränta, -0,75 procent, för danska privatkunder med inlåning överstigande 750.000 danska kronor.

Det meddelar Nordea i ett pressmeddelande.

Det finns dock ett antal undantag, såsom för tillfälliga konton i samband med bostadsaffärer, sparkonton för barn och barnbarn, och vissa pensionskonton.

Den nya negativa inlåningsräntan införs den 1 februari 2020.

”Ränteförändringen berör bara den danska marknaden och påverkar inte kunder i Sverige, Norge eller Finland”, skriver Nordea.

Flera andra danska banker har på senare tid infört negativ inlåningsränta för privatkunder. Det innebär alltså att man behöver betala för att förvara pengar på bankkonto.

”Under en lång period har vi haft ovanligt låga och till och med negativa räntor (i ekonomin) – och vi måste vara förberedda för att denna situation kan fortsätta i flera år”, säger Mads Skovlund som är chef för Personal Banking vid Nordea i Danmark.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.