Nordea: Sverige mer normalt läge i sommar

Sverige kommer att gå mot ett mer normalt läge i sommar, bedömer Nordea.
Nordea: Sverige mer normalt läge i sommar - annika-winsth-affarsvarlden-700_binary_6894936.png
Sverige kommer att gå mot ett mer normalt läge i sommar, bedömer Nordea som menar att smittspridningen och restriktionerna kan minska under andra kvartalet. Det framgår av bankens senaste konjunkturrapport.

I närtid ses vaccineringen som avgörande, och den kommer att vara en viktig injektion till återhämtningen som har tappat lite fart på grund av den senaste tidens smittspridning.”Sverige står starkt och förutsättningarna är på plats för en snabb återhämtning. Stora delar av ekonomin är tillbaka på förkrisnivåer och hushållen är redo att konsumera när restriktionerna trappas ned”, menar chefsekonomen Annika Winsth.

Nordea estimerar även att bostadspriserna kommer öka med 9 procent under 2021, efter en ökning med 7,5 procent under 2020.

När det gäller svenska tillväxten bedöms BNP öka 4,1 procent i år följt av 3,0 procent 2022.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.