Nordic Asia prissätter sin notering till 8,05 kronor per aktie

Investmentbolaget Nordic Asia Investment Group har prissatt sin notering på First North till 8,05 kronor per B-aktie, vilket motsvarar dess substansvärde utan rabatt eller premie per 6 december. Det framgår av ett pressmeddelande.
Ledningen i Nordic Asia med VD Yining Wang som andre person från vänster.
Bolaget utfärdar som högst 24,8 miljoner nya B-aktier vilket tillför det 200 miljoner kronor före transaktionskostnader. Baserat på substansvärdet per stamaktie den 6 december uppgår substansvärdet till cirka 302 miljoner kronor för samtliga stamaktier efter erbjudandet, före transaktionsavgifter.

Bolaget uppger att erbjudandet är fulltecknat och att man får in över 3 000 nya aktieägare. Ankarinvesterarna är Sampos tidigare vd Kari Stadigh, Stadiumgrundarna Ulf och Bo Eklöf via bolag, Knil AB med VD Martin Julander, AQ Groups grundare Per-Olof Andersson och Claes Mellgren, Pong Invest med flera som har åtagit sig att teckna för totalt 100 miljoner kronor. Det motsvarar hälften av erbjudandet.

Värt att notera också är att fastighetsprofilen Sven-Olof Johansson via Compactor Fastigheter har tecknat sig för cirka 4 miljoner kronor under anmälningsperioden.

Nordic Asia, som investerar i Kinas snabbväxande konsumentmarknad, ska använda noteringslikviden primärt till att öka sina positioner i befintliga portföljbolag och sekundärt för att investera i nya bolag. Bolaget börjar handlas den 16 december.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.