Nordic Growth Market lanserar parallellnotering på Börse Stuttgart med initialt fyra svenska aktier

Börsen Nordic Growth Market kombinerar nu sina tjänster med det tyska moderbolaget Börse Stuttgart och lanserar idag tjänsten NGM Reach, vilket ger noterade bolag möjlighet till parallellnotering på den tyska marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.
Nordic Growth Market lanserar parallellnotering på Börse Stuttgart med initialt fyra svenska aktier - Magdalena-Hartman-900
Magdalena Hartman Foto: Pressbild
Först ut att parallellnoteras i Tyskland är Eurobattery Minerals, Metacon, Quickbit samt Raytelligence, vars aktier med start idag handlas av tyska investerare i euro. Likviditetsgaranter för handel är Euwax.

Parallellnoteringen sker på Börse Stuttgart, som uppges vara Tysklands ledande börs för privatinvesterare. Genom parallellnoteringen utökar bolagen sin investerarbas genom att få ökad tillgång till kapital från såväl privata som institutionella investerare. Ett nytt handelssegment skapas för bolag listade på Nordic Growth Market med parallellnotering på Börse Stuttgart.

“Vi har arbetat hårt de senaste 30 åren för att underlätta för nordiska tillväxtbolag att växa. Det känns därför extra glädjande att vi nu kan erbjuda en möjlighet till expansion i Europa genom parallellnotering. En notering på Nordic Growth Market ger därmed access till Europas största kapitalmarknad och skapar ytterligare tillväxtmöjligheter för våra noterade bolag, säger Magdalena Hartman”, VD för Nordic Growth Market.

NGM håller ett lanseringsevent live idag den 15 januari klockan 08:40.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.