Nordnet-kunderna har satsat mest på Investor under 2021

Investor är den aktie som flest av Nordnets svenska kunder har köpt under 2021, skriver investeringscoachen Alexander Gustafsson.
Investor
Nordnets kunder har tryckt på köpknappen i Investor i år.

Investmentbolag är populära bland svenska sparare. På Avanza är  Spiltan Aktiefond Investmentbolag den mest ägda fonden och Investor är den mest ägda aktien på plattformen.

Även bland Nordnets svenska kunder är investmentbolagen populära. Nu skriver investeringscoachen Alexander Gustafsson i ett blogginlägg att just Investor är den aktie som flest av bankens svenska kunder har köpt under 2021.

”Aktien har stigit med ca 40% under året vilket är en starkare uppgång än index och börsvärdet är just nu på ca 650 miljarder kronor vilket gör att aktien är en av de fem största på svenska börsen”, skriver Gustafsson.

Vestum har rusat mest

Han tar också upp att Volvo Cars är årets största IPO på Stockholmsbörsen och att Vestum är den aktie som rusat mest under 2021.

Apropå Volvo Cars publicerade Affärsvärlden i helgen en intervju med Peter van Berlekom som är investeringschef på fondbolaget Esperia. Han gillade fordonsjättens aktie.

”Det har varit lite svängigt de senaste veckorna. Först steg aktien en hel del på att man skulle inkluderas i indexet OMX Stockholm Benchmark, men föll tillbaka när det inte blev så. Obeaktat detta tror jag att det är ett väldigt bra ”case” inför kommande år”, sa Peter van Berlekom.

”Fantastiskt bra på sikt”

Han sa också:

”Jag ska inte säga att bolagets 48% i Polestar har värderats lågt, men jämför man med den amerikanska konkurrenten Rivian, som nästan inte har någon försäljning alls, framstår ju Polestar som väldigt lågt värderat genom en SPAC konstruktion. Dessutom bör man komma ihåg att Volvo Cars inte bara har Polestar som exponering mot elbilar, utan hela koncernen går ju mot elektrifiering och ska vara helt gröna 2030. Bolaget kom ju ut på börsen till en extremt låg multipel, och handlas fortfarande till en attraktiv värdering. Jag tror att Volvo Cars kan bli fantastiskt bra på sikt.”

Här hittar du hela intervjun med investeringschefen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.