Norge kan blockera utländska spelsajter

Från och med nästa år kan Norge blockera utländska spelsajter genom så kallad DNS-blockering. Efter att två olika regeringar har övervägt åtgärden går nu kulturministern "all in".
Norge kan blockera utländska spelsajter - kindred
Foto: Kindred

”Tillsammans med de andra åtgärderna kommer DNS-blockering att göra det ännu svårare för utländska företag att verka i Norge”, säger kulturminister Anette Trettebergstuen till norska affärstidningen E24.

Förslaget kommer att läggas fram för det norska parlamentet i höst och kommer troligen att gälla från och med den 1 januari 2024, noterar E24.

Under de senaste åren har ett antal olika åtgärder införts för att försvaga utländska spelbolag i Norge, till exempel förbud mot TV-reklam och distribution av spelpengar. Tidigare har Kindred bötfällts i landet.

Tre svenska bolag i sektorn är Kindred, Betsson och Leovegas.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.