Norwegianaktien upp kraftigt

Vid lunchtid har aktien lyft över 6 procent.

Aktien i Norwegian lyfter kraftigt på Oslobörsen inför ett besked om att långivare går med på förlängda löptider på miljardlån för att undsätta det krisdrabbade lågprisflygbolaget.

Vid lunchtid har aktien lyft över 6 procent, vilket gör att aktien nu har lyft med cirka 30 procent på en vecka. Bland annat sedan en analytiker på Danske Bank höjt riktpriset och gett köprekommendationer på aktien, enligt Dagens Næringsliv.

Ett möte med långivare är planerat till klockan 13 på måndagen, där löptiderna för två obligationslån på sammanlagt 3,4 miljarder norska kronor ska diskuteras med långivarna.

Tidigare har bland annat riskkapitalbolaget Sissener Canopus, en stor långivare, motsatt sig en omförhandling av lånevillkoren.

I onsdags i förra veckan uppgav Norwegian att man hade fått preliminära indikationer på att två tredjedelar av de berörda långivarna var beredda att gå med på Norwegians förslag om att förlänga löptiderna på de icke säkerställda obligationerna med två år.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här