Novo Nordisk investerar 16 miljarder i Frankrike

Danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk kommer investera drygt 16 miljarder danska kronor, motsvarande 2,34 miljarder dollar, i en utökning av produktionskapaciteten i Chartres i Frankrike.
Novo Nordisk investerar 16 miljarder i Frankrike - France Economy Macron
Lars Fruergaard Jørgensen, VD på Novo Nordisk, och Emmanuel Macron, president över Frankrike, under ett möte i Paris i maj i år. Foto: Ludovic Marin/AP

Det rapporterar Reuters.

Investeringen i Frankrike ska bidra till att avhjälpa den ökade efterfrågan som bolaget har svårt att möta. Byggprojekten i Frankrike har inletts och kommer färdigställas successivt fram till 2028.

Frankrikes president Emmanuel Macron tar tillfället i akt och är på plats i Chartres på torsdagen för att inviga denna stora investering.

Novo Nordisk har efter en kursrusning på 50 procent för aktien från årsskiftet blivit Europas högst värderade bolag mätt i börsvärde.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets