Nu intar svensk advokatbyrå finsk mark

Finska byråer som Hannes Snellman och Roschier har etablerat sig i Sverige under de senaste åren. Nu kan Affärsvärlden Affärsjuridik avslöja att svenska advokatbyrån Magnusson går åt andra hållet och öppnar ett kontor i Helsingfors.

Magnusson blir första svenska advokatbyrå som etablerar sig i grannlandet Finland. Magnusson kommer att öppna ett kontor i Helsingfors i februari nästan år.

 

– Vi kommer att öppna ett kontor i Helsingfors, troligen öppnar kontoret den första februari, säger Per Magnusson, Senior Partner till Affärsvärlden.

 

Per Magnusson berättar att man under de senaste månaderna har rekryterat ett tiotal personer från byråer i Helsingfors. Totalt kommer Helsingforskontoret få fem delägare. Man vill dock inte avslöja vem som blir Manager Partner för kontoret. 

 

– Vi kommer att ha en regional Manager Partner. Namnet är klart men jag kan inte säga vem det blir, det kommer att offentliggöras inom kort berättar Per Magunsson för Affärsvärlden.

  

Finska advokatbyråer med Hannes Snellman och Roschier i spetsen har öppnat kontor i Stockholm och har lyckats mycket väl att kapa åt sig marknadsandelar i Sverige. Nu ska Magnusson göra om knepet i Finland.

 

Per Magnusson hoppas att satsningen i Finland kommer bli ett bra tillskott inom ramen för företagets Östersjöstrategi. Finland blir åttonde kontoret för byrån som har huvudkontor i Sverige. Förutom Sverigekontor har byrån nu kontor i Danmark, Ryssland och Polen.  

 

I fjol omsatte byrån 114 miljoner kronor enligt Affärsvärldens Konsultguide och är därmed Sveriges 19 största affärsjuridiska advokatbyrå. Totalt var 95 personer anställda.

 

Den finska satsningen kommer främst att inrikta sig på M&A, bank och finans samt IT/IP-frågor berättar Per Magnusson. 

 

Hur stora tror ni att Magnusson kommer vara i Finland om några år?

 

– Vi sätter inga siffror men räknar med att växa de närmaste åren, säger Per Magnusson.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour