Nustay anmäler konkurrenter för konkurrensbrott

Danska hotellbokningsföretaget Nustay, som handlas på Spotlight Stock Market, har till EU anmält konkurrenterna Expedia och Booking.com för att systematiskt hämma konkurrensen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt Nustay straffar Expedia och Booking.com hotell om Nustay (eller andra aktörer) erbjuder mer konkurrenskraftiga priser, och därmed förhindrar att resenärer får bättre hotellpriser än vad som annars skulle vara fallet, heter det.

Nustay hänvisar till att det ovan nämnda konkurrenter gör bryter mot vissa prissättningsregler inom EU och vill att konkurrensmyndigheten i Bryssel tittar på ärendet.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.