Nvidias VD: ”AI ersätter inte mänsklig arbetskraft”

Amerikanska chipjätten Nvidias VD Jensen Huang säger att AI-teknologin nog inte kommer att ersätta mänsklig arbetskraft.
Nvidias VD: ”AI ersätter inte mänsklig arbetskraft” - Nvidia
Nvidias VD Jensen Huang. AP Photo/Eric Risberg

Det säger han i CBS-programmet 60 minutes.

”De anställda arbetar för företagen. Och när företagen blir mer produktiva ökar intäkterna. Jag har aldrig sett ett företag som har ökat sina intäkter utan att anställa fler människor”, sa Huang i intervjun och fortsatte:

”Jag tror att man fortfarande vill ha en människa i loopen, eftersom vi har ett gott omdöme och eftersom det finns omständigheter som maskinerna helt enkelt inte kommer att förstå”.

Huang uttalade sig även om nya Nvidia Blackwell, som beskrivs som nästa generations AI-plattform. Han uppgav att chipet kan göra ”kvadriljoner beräkningar per sekund” och att bolaget hoppas att det ska kunna göra ”saker som överraskar”.

”Vi behöver artificiell intelligens för att hjälpa oss att utforska universum på platser där vi aldrig skulle ha kunnat göra det själva”, sa Huang.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.