Ny storägare i Global gaming – aktien gick starkt upp

Bettssons vd vill inte kommentera

Bettingoperatören Betsson har köpt nästan 726.000 aktier, eller 1,8 procent av aktiekapitalet och rösterna, i den krisande sektorkollegan Global Gaming.

Det framgår av en uppdatering per den 30 juni i ägardatatjänsten Holdings databas.

Betsson hade inte några aktier i Global Gaming sedan tidigare.

Nyhetsbyrån Direkt har varit i kontakt med Betssons vd Pontus Lindwall som inte vill kommentera uppgifterna i nuläget.

Den 17 juni meddelade Spelinspektionen att myndigheten återkallat licensen för Global Gamings dotterbolag Safeent i Sverige med omedelbar verkan. Global Gaming äger bland annat varumärket Ninja Casino.

Global Gaming har överklagat beslutet och även begärt så kallad inhibition, det vill säga att beslutet att återkallandet av licensen ska gälla omedelbart ska upphöra. Såväl förvaltningsrätten som kommarrätten har dock avslagit bolagets begäran om inhibition.

Global Gamings aktie rasade 45 procent på dagen för beslutet och sedan årsskiftet har börsvärdet reducerats med 85 procent. På tisdagsförmiddagen var aktien upp cirka 12 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.