Omvänd vinstvarning från Precise Biometrics

Precise Biometrics försäljning har utvecklats snabbare än förväntat och bolagets tidigare kommunicerade målsättning om ett positivt resultat under det fjärde kvartalet 2015 på ebitda-nivå uppnåddes redan under det tredje kvartalet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Koncernens ebitda-resultat för tredje kvartalet beräknas öka till 4,4 miljoner (att jämföra med -4,7 miljoner föregående kvartal).

Den positiva resultatutvecklingen beror på snabbt ökade intäkter generellt, men framför allt inom affärsområdet Fingerprint Technology, samt god kostnadskontroll. Koncernens resultat förbättrades till 3,0 miljoner (-7,9 under andra kvartalet). Nettoomsättningen ökade till 18 miljoner, en förbättring på 82 procent i jämförelse med närmast föregående kvartal.

”Marknaden för fingeravtrycksteknologi fortsätter att växa i snabb takt. Genom vår position som den ledande leverantören av fingeravtrycksmjukvara för mobila enheter upplever vi en kraftigt ökad efterfrågan av våra produkter, vilket återspeglas i kvartalets försäljning”, säger Håkan Persson, vd för Precise Biometrics.

Samtliga siffror är preliminära, den fullständiga kvartalsrapporten presenteras den 10 november.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG