Omvänd vinstvarning från Sobi

Swedish Orphan Biovitrum, Sobi, levererar en omvänd vinstvarning för helåret 2019. Både intäkterna och resultat blev högre än väntat.

Helårsintäkterna landade på 14 150 -14 250 miljoner kronor, medan ebita blev 6 200 – 6 300 miljoner kronor, exklusive omstruktureringskostnader och påverkan från förvärvet av Dova Pharmaceuticals.

Bolagets tidigare prognos som kommunicerades i samband med rapporten för det tredje kvartalet var helårsintäkter på 13 000 -13 500 miljoner kronor och ebita på 5 300 – 5 500 miljoner kronor.

Väntat från analytikernas sida var intäkter på 13 606 miljoner kronor och ebita på 5 495 miljoner kronor, enligt Factset.

Enligt Sobi beror den bättre än väntade utvecklingen på en betydligt högre försäljning av Synagis och det är ett resultat av ”en förbättrad effektivitet inom den kommersiella organisationen samt lageruppbyggnad i grossistledet”.

Vidare har också försäljningen av Gamifant varit högre som ett resultat av högre medelvikt hos patienter och längre behandlingstider. Det har den likaså varit med Orfadin och övriga Specialty Care-produkter, vilket främst beror på periodisering av stora ordrar.

Sobi släpper sin rapport den 13 februari.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här