Oncozenge reviderar strategin för Bupizenge

Forskningsbolaget Oncozenge nya styrelse har beslutat om en reviderad strategi för Bupizenge.
Oncozenge reviderar strategin för Bupizenge - Bupi
OncoZenge utvecklar en sugtablett som innehåller den aktiva substansen bupivakain.

Styrelsen vill tydligare lyfta fram potentialen för behandling av oral smärta med Bupizenge. Därutöver ska arbetet intensifieras med att hitta licenstagare och strategiska samarbetspartners för vidare utveckling. Det samma gäller för en eventuell försäljning av Bupizenge, skriver Oncozenge i ett pressmeddelande.

Den nya strategin aviseras efter att bolaget i början av augusti meddelat att man pausar utvecklingen av Bupizenge och avser i första hand att söka ett omvänt förvärv eller fusion med ett bolag inom life science. Detta följdes senare av avhopp från både vd och styrelseledamöter. Bakgrunden var att samtliga personer hade än annan uppfattning än nya styrelseledamoten, tillika bolagets största aktieägare, Niclas Holmgren, vad gäller utsikterna att driva verksamheten vidare.

Vid extrastämman den 8 september blev Daniel Ehrenstråhle framröstad som ny ordförande med Niclas Holmgren och Christoph Nowak som ordinarie ledamöter.

I pressmeddelandet står det också att bolaget kommer att söka möjligheter för gynnsam finansiering och hålla dörren öppen för strategiska investerare eller ett omvänt förvärv om strategiska utvecklingspartners inte ser tillräckligt stort värde i projektet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.