Öppning nedåt väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas öppna med en dragning nedåt på onsdagen, i linje med Europaterminerna. I Asien handlas börserna i Japan och Hongkong i neutrala termer medan handeln i Fastlandskina är tydligt negativ.

New York-börsernas uppgång mattades av mot slutet av handelsdagen och de stora indexen stängde i neutrala regioner. Förnyade terrorhot efter inställd fotbollsmatch i Tyskland och ett fallande oljepris tyngde humöret, skriver IG i sin morgonrapport.

“Dollarn har stärkts till 7-månaders högsta mot euron. Förutom geopolitisk oro kommer marknadsaktörer positionera sig inför kvällens protokoll från Federal Reserv som ger ledtrådar om hur Fed resonerar inför en eventuell räntehöjning i december. Lyckas OMXS30-index hålla sig ovanför 1.500 punkter ser jag marknaden som stark”, kommenterar Erik Hansén på IG.

På makrosidan kommer dagens stora höjdpunkt i eftermiddag då protokollet från den amerikanska centralbankens senaste penningpolitiska möte publiceras. Av protokollet hoppas marknaden få en fingervisning om tidpunkten för den kommande räntehöjningen i USA.

På den svenska marknaden håller Assa Abloy och AAK kapitalmarknadsdagar i dag.

Amerikanska konkurrensmyndigheter har godkänt SCA:s förvärv av Wausau Paper för cirka 4,2 miljarder kronor kontant. Transaktionen är villkorad av godkännande från Wausau Papers aktieägare och väntas slutföras under första kvartalet 2016.

Elekta har fått en order från Amethyst Radiotherapy värd 28 miljoner euro.

Besqab förbättrade sitt resultat under tredje kvartalet och redovisar ökade intäkter. IT-säkerhetsbolaget Verisec redovisar en förlust för tredje kvartalet, trots ökade intäkter jämfört med samma period i fjol.

Matse redovisar en försäljningsökning och något minskad förlust för det tredje kvartalet. Bolaget spår samtidigt att intäkterna för det fjärde kvartalet blir 61 miljoner kronor, vilken kan jämförs med en omsättning på 44 miljoner samma period i fjol. Bolaget har också fastställt finansiella mål där bolaget siktar på att nå 7-10 procent ebita-marginal, exklusive marknadsföring, från en region som omsätter cirka 400 miljoner kronor.

Forskningsbolaget Neurovives förlust fördjupades markant under kvartalet, resultat före skatt uppgick till -54 miljoner kronor vilket kan jämföras med -3,8 miljoner i fjol. Immunicum fördjupade förlusten under det tredje kvartalet och redovisar fortsatt inga intäkter.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.