Oregelbunden öppning väntas på Wall Street

Kurserna på New York-börserna väntas inleda fredagen kring det oregelbundna efter torsdagens breda nedgångar. Det såg dock dystrare ut lite tidigare under förhandeln, men stark statistik har bidragit till att äta upp en del av förlusterna.

S&P 500-terminen är klockan 15.07 oförändrad medan Nasdaq 100-terminen är 0,1 procent över fair value.

I Europa fortsätter börserna att handlas mestadels i det röda, vilket sätter en del press nedåt för terminerna.

Det balanseras dock upp av antalet påbörjade husbyggen, som i april ökade med 13,2 procent i årstakt till 1,07 miljoner enheter. Det är den bästa siffran sedan november 2013. Byggloven ökade med 8,0 procent till en årstakt över förväntan, också det uppges ha varit den högsta nivån sedan 2008.

Warren Buffetts Berkshire Hathaway har köpt in sig i Verizon, en post på 11 miljoner aktier, vilket får Verizon att stiga under förhandeln. Däremot har man sålt i bland annat General Motors under

det första kvartalet.

JC Penney och Nordstrom ökar också under förhandeln.

Detaljhandelsföretagen rapporterade efter stängning i går. Nordstroms resultat överträffade förväntningarna och JC Penneys förlust blev mindre än väntat.

Chesapeake Energy backar med flera procent efter nyheten att man kommer att knoppa av sina verksamheter för oljefältstjänster till aktieägare. Försäljning av andra tillgångar står på tur.

World Wrestling Entertainment har närapå halverats i värde på nyheten att bolaget tagit fram ett avtal med NBCUniversal som enligt analytiker gjorde investerare besvikna då visibiliteten och trovärdigheten för avtalets framgång är begränsad.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco