Ørsted säljer andel i fyra vindkraftparker i USA

Danska energibolaget Ørsted säljer en andel i fyra amerikanska landbaserade vindkraftsparker med en sammanlagd kapacitet på 957 megawatt.
Ørsted säljer andel i fyra vindkraftparker i USA - WEB_INRIKES
Vindkraftsnurror ses på vägen mot byn Koler i Markbygden, Norrbotten. Europas största vindkraftspark på land. Foto: Helena Landstedt / TT

Köpare är investmentbolaget Stonepeak.

Storleken på affären är omkring 300 miljoner dollar. Stonepeak kommer framöver att ta emot 80% av kassaflödet från projekten, medan Ørsted kommer att fortsätta driva anläggningarna.

”Detta avtal markerar det värde som våra amerikanska landbaserade förnybara energiprojekt kan leverera till våra investerare, samtidigt som vi visar det heltäckande och flexibla tillvägagångssätt vi har när det gäller partnerskap och försäljningar”, säger David Hardy, chef för Region Americas på Ørsted.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.