Osbornes Brexit-varning

Storbritanniens tidigare finansminister George Osborne har i en intervju med Bloomberg News varnat för att ekonomin kommer att drabbas hårt om landet lämnar EU:s inre marknad och tullunion, en så kallad "hård Brexit".

Handelsminister Liam Fox och Brexit-minister David Davis har tidigare sagt att Storbritannien sannolikt kommer att lämna den inre marknaden och tullunionen.

George Osborne anser att premiärminister Theresa May bör försöka behålla “så nära ekonomiska och finansiella relationer som möjligt” med unionen, och varnar för att det ännu är för tidigt för att säga vilka konsekvenser som folkomröstningen har givit.

 

LÄS MER: Börsfacit efter BrexitIdag är det exakt tre månader sedan det stod klart att britterna röstat för Brexit.

 

Den tidigare finansministern tror vidare inte att Storbritannien kan börja förhandla om utträdet förrän efter de franska och tyska parlamentsvalen nästa år.

Det är ännu oklart när artikel 50, som formellt inleder utträdet, kommer att aktiveras.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här