Oscar Properties lägenhetsförsäljning backar

Bostadsutvecklaren Oscar Properties redovisar att bolaget totalt har sålt 20 lägenheter i det första kvartalet. Men en jämförelse med bokslutet visar att bostadsutvecklaren totalt tappat en såld bostad sedan årsskiftet, det skriver Svd Näringsliv efter att ha gått igenom bolagets rapporter.

“I årsbokslutet rapporterar Oscar Properties att den ackumulerade försäljningen i projektportföljen var totalt 855 lägenheter. I kvartalsrapporten har motsvarande siffra för exakt samma projekt krympt till 854 vid utgången av mars. Störst skillnad i rapporteringen finns i flera av Oscar Properties prestigeprojekt”, skriver tidningen.

Projektet 79&Park hade 165 sålda vid årsskiftet, men uppges nu i mars ha 162 sålda lägenheter. Innovationen, som är det färdigbyggda tornet vid Nya Karolinska i Stockholm, hade 180 sålda lägenheter vid utgången av 2018. I slutet av mars hade det antalet krympt till 179. Helix hade i mars 90 sålda lägenheter men i delårsrapporten till och med mars bara 88 stycken.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.