Oväntat starkt konsumentförtroende i USA

De amerikanska konsumenternas förtroendeindex för privatekonomin uppgick till 101,1 i augusti. Analytiker väntade sig ett utfall om 97,0.

I juli var utfallet reviderade 96,7 (preliminärt 97,3).

Index över den nuvarande situationen uppgick till 123,0 mot reviderade 118,8 (preliminärt 118,3) månaden innan.

Förväntningarna rörande aktiviteten under de kommande sex månaderna uppgick till 86,4 från reviderade 82,0 månaden innan (preliminärt 83,3).

Statistiken presenteras av amerikanska konjunkturinstitutet Conference Board och utgår från 1985 med 100 som utgångspunkt. Indexet består till 60 procent av konsumenternas förväntningar och till 40 procent av den rådande situationen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets