Panasonic i avtal med Tesla

Panasonic sluter avtal med den amerikanska elbilstillverkaren Tesla Motors angående den stora amerikanska batterifabriken känd som the Gigafactory. Det rapporterar Dow Jones Newswires.

I avtalet specificeras det att Tesla kommer ta hand om marken, byggnaderna och dess underhåll medan Panasonic kommer stå för produktionsutrustningen och själva produktionen av battericeller och moduler anpassade för Teslas elbilar.

Det framgår inte vad avtalet mellan parterna är värt och Panasonic säger själva att de ännu inte beslutat hur mycket investeringen ska uppgå till. Enligt DJN kan upprättandet av the Gigafactory komma att ha en prislapp på upp till 5 miljarder dollar.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.