Pandemioro får Tokyobörsen att falla

Oron för coronaviruset fortsätter att hålla investerarna i ett fast grepp. Tokyobörsen, som höll stängt under måndagen, faller på tisdagen.

Det ledande Nikkei 225 rasade 3,6 procent i den tidiga handeln, medan det bredare Topixindexet tappade 3,5 procent. Fallen följde de kraftiga globala nedgångarna på måndagen.

Raset håller i sig och efter lunch är nedgången fortfarande över tre procent. Förlorare är stora exportbolag som Sony, Panasonic, Toyota och Honda.

– Om reserestriktioner och störningar för leverantörskedjor sprids, så kan påverkan på den globala tillväxten bli mer omfattande och pågå längre, säger analytikern Jonas Glotermann vid Capital Economics.

I Kina fortsätter nedgångarna. Hang Seng i Hongkong tappade 0,4 procent i den tidiga handeln, men hade vid lunchtid hämtat upp de första förlusterna. På fastlandet såg det värre ut, med nedgångar på 1,6 respektive 2,1 för kompositindexen i Shanghai och Shenzhen i den tidiga handeln.

I Sydkorea – som efter Kina är det värst drabbade landet av coronaviruset – tog däremot handlarna till sig av vad som ser ut att vara en minskning av antalet nya smittade. Kospi är upp 0,7 procent i eftermiddagshandeln efter en relativt volatil inledning på handelsdagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.