Pandox driftnetto toppar prognoserna

Hotellfastighetsbolaget Pandox driftnetto uppgick till 921 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2019.

Väntat var 912 miljoner kronor, enligt Infront Datas sammanställning av tre analytikers estimat.

Från fastighetsförvaltning var driftnettot 761 miljoner kronor (698 samma period i fjol).

Kvartalets ebitda-resultat uppgick till 881 miljoner kronor, väntat 874 miljoner.

Nettoresultatet låg på 242 miljoner och här var konsensus på 835 miljoner kronor. Resultatposten påverkades av uppskjuten skatt om -536 miljoner kronor (-166). Huvuddelen av ökningen förklaras av slutförande av den legala omorganiseringen av förvärvet av Jurys Inn baserat på slutgiltig förvärvsbalans, skriver Pandox i delårsrapporten.

Från fastighetsförvaltning var intäkterna 851 miljoner kronor (810) och driftnettot 761 miljoner kronor (698) i det gångna kvartalet. För operatörsverksamheten redovisas intäkter på 600 miljoner kronor (531) samt ett driftnetto om 160 miljoner kronor för kvartalet (142).

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.