Paradox och Harebrained Schemes avslutar samarbete

Gamingbolaget Paradox och den amerikanska utvecklaren Harebrained Schemes går skilda vägar den 1 januari 2024.
Paradox och Harebrained Schemes avslutar samarbete - PARADOX
Spelbolaget Paradox huvudkontor på Södermalm. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/TT

Det sker efter en gemensam överenskommelse som grundar sig i varje parts strategiska och kreativa prioriteringar, skriver Paradox i ett pressmeddelande.

Paradox kommer att behålla rättigheterna till The Lamplighters League och andra spel som utvecklats av studion. Harebrained Schemes kommer att söka nya publicerings-, partnerskaps- och investeringsmöjligheter.

”Paradox har fokuserat sin strategi mot sin kärna inom strategi- och managementspel med väldigt lång livslängd. Vi och HBS ledning har diskuterat vad som skulle hända efter lanseringen av The Lamplighters League, men ett nytt projekt eller uppföljare i samma genre var inte i linje med våra planer för spelportföljen. Därför ser vi att en separation är den bästa vägen framåt”, kommenterar Charlotta Nilsson, COO på Paradox.

Harebrained Schemes har förutom The Lamplighters League även utvecklat Shadowrun-trilogin och Battletech.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets