Pareto: Denna aktie ska lyfta idag

Pareto tror att aktien kommer att stärkas med upp till 10 procent tack vare rapporten.
Pareto: Denna aktie ska lyfta idag - raket-affarsvarlden-700_binary_6948842.jpg

Hjälmbolaget Mips siffror för det första kvartalet var bättre än väntat.

Det skriver Pareto i en kommentar på fredagsmorgonen.

”Vi förväntade oss en organisk tillväxt på 50 procent i kvartalet, Mips kom in mycket starkare på 71 procent”, skriver Pareto som även konstaterar att såväl försäljningen som rörelseresultatet var klart högre än snittprognoserna från Factset.

Pareto tror vidare att aktien kommer att stärkas med 5 till 10 procent tack vare rapporten. Analyshuset, som har köp på aktien sedan tidigare, kommer att höja sina egna estimat för Mips med cirka 5 procent, enligt kommentaren.

Mips redovisade ett rörelseresultat på 11,8 miljoner kronor (1,8) för det första kvartalet, motsvarande en rörelsemarginal på 26,3 procent (7,6). Nettoomsättningen uppgick till 44,9 miljoner kronor (23,6), motsvarande en valutajusterad ökning om 71 procent.

Hjälmbolaget hamnade i nyhetsfokus när det kring den 20 mars blev känt att en konkurrent lanserat en teknik som på vissa håll betecknades som bättre än Mips. Aktien föll med drygt 30 procent samma dag.

”Det blev en hel del turbulens i marknaden då vår kund Bontrager lanserade en ’ny’ teknik under namnet ’WaveCel’ med starka påstådda testresultat. Mips har genomfört rigorösa tester av teknologin men har inte kunnat validera de påstådda resultaten”, skriver bolagets vd Johan Thiel i rapporten på fredagen och upprepar att bolaget är övertygat om Mips BPS är den ledande teknologin för skydd mot rotationsrörelser i hjärnan.

”Det är positivt att fler och fler hjälmvarumärken bekräftar vikten av att reducera effekterna av skadegörande rotationsrörelser men det råder tyvärr fortfarande avsaknad av en branschomfattande standard från ett oberoende testorgan, vilket gör det svårare för både branschen och konsumenter att jämföra teknologier”, skriver han vidare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco