Pareto: Denna aktie ska lyfta på rapporten

Pareto bedömer att kontraktstillverkaren Recipharm kommer att stiga med 3-5 procent efter sin rapport för det tredje kvartalet 2019.

Det framgår av en analyskommentar på torsdagen.

Recipharm uppges ha kommit med ett oväntat starkt utfall för ett annars svagt säsongsmässigt tredje kvartal. Bruttomarginalen pekas ut som en av de mest betydande positiva överraskningarna.

Recipharm redovisade en bruttomarginal på 71,7 procent i det tredje kvartalet jämfört med Pareto Securites egna estimat på 67,7 procent.

Recipharm visar vinstRecipharm, kontraktstillverkare inom läkemedelsindustrin, redovisar ett resultat efter skatt på 81 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (-9).  

En organisk försäljningstillväxt på 11 procent för kvartalet pekas ut som den enskilt viktigaste faktorn för att omsättningen överträffade analyshusets förväntningar.

Pareto har en köprekommendation för Recipharm med en riktkurs på 155 kronor.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.