Pareto gör en ändring i svenska modellportföljen inför juni

Pareto Securities svenska modellportfölj avancerade 3% i maj och kom därmed att utvecklas bättre än jämförelseindexet OMXSGI som backade 1%.
Pareto gör en ändring i svenska modellportföljen inför juni - portfolj-900
Foto: Leif R Jansson/TT
Den aktie som gick bäst var Vicore Pharma med en ökning på 30%. Efter denna starka utveckling väljer Pareto att byta ut bolaget mot Swedbank, som handlas med en betydande rabatt mot konkurrenter. Detta kombinerat med att banker väntas vara ett av få sektorer att gynnas av högre räntor gör att Pareto tar in Swedbank eftersom detta bedöms inte vara helt inprisat i konsensusestimaten.

Paretos portfölj är jämnt fördelad på 10% bland alla innehaven. Den utgörs av följande bolag inför juni; Bioinvent, Evolution, Filo Mining, Jetpak, Munters, Storytel, Studentbostäder, Swedbank, VEF och Volvo.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG